Vrijwilligersborrel 24 augustus 2017

Date:
24 August, 2017 - 17:30 to 21:30 CEST
Location:
Kantoor Greenpeace Nederland NDSM-Plein 32 1033 WB Amsterdam
Event Type:
Meeting - Planning, Organizing, or Evaluating, Workshop or Working Bee
Attendees:
41 persons are going

Om de twee maanden is er speciaal voor iedereen die betrokken is of wil worden bij Greenpeace een vrijwilligersborrel op het hoofdkantoor in Amsterdam. Je ontmoet er andere vrijwilligers en Greenpeace-medewerkers. Je kunt ideeën uitwisselen, workshops volgen of brainstormen. 

Zoals jullie van ons gewend zorgen wij voor een geheel veganistische maaltijd tussen 17.30 en 18.30. Kom je daarna, dan ben je helaas te laat om nog mee te eten. Op het einde is er natuurlijk een gezellige borrel. 

Reiskosten van en naar het Greenpeace kantoor met het openbaar vervoer (2e klasse) kan je declareren via dit formulier .

Een routebeschrijving vind je hier.

Programma (onder voorbehoud)

17.30 - 18.30:  Inloop en gezamenlijk eten

18.30 - 19.00: Aftrap van de Supermarkt Bio Check

Vanaf vandaag gaan we in honderden supermarkten het aanbod biologische aardappelen, groenten en fruit tellen. We vertellen jullie meer over de achtergrond van het project, nemen samen de instructies voor het tellen en het invoeren van de resultaten via de website door, en natuurlijk zijn er voor iedereen turfkaarten om mee te nemen.

19.00 - 19.30: Gastspreker (nog onder voorbehoud)

Marijke Droog, een biologisch-dynamische tuinder komt vertellen over haar Stadstuinderij Noordoogst: een zelfoogsttuin en voedselbos in Amsterdam Noord. In een voedselbos wordt landbouw met natuur gecombineerd voor een duurzame voedselproductie. 

19.30 - 19.40: Inleiding workshops

19.40 - 20.30 : Keuzeprogramma

  • Workshop Tel-expeditie organiseren

Wil je samen met een groep gaan tellen voor de Supermarkt Bio Check? Dan kun je een tel-expeditie organiseren. In deze workshop leer je hoe je dit aanpakt, hoe je mensen kunt werven, en hoe je lokale media erbij kunt betrekken.

  • Brainstorm Plastics Project

Dit najaar (okt-dec) gaat Greenpeace Nederland groots aan de slag met plastic. Voor het Plastics project willen we graag met jullie brainstormen over wat voor toffe activiteiten we met vrijwilligers zouden kunnen doen.

  • Doe-sessie: Schrijf een vakantiekaartje naar Marktplaats (of maak je eigen kaartje)

Om druk te zetten op online verkoopsite Marktplaats om niet langer het schadelijke bestrijdingsmiddel glyfosaat te verkopen, willen de vrijwilligers van NL Gifvrij graag zoveel mogelijk kaartjes laten versturen naar de directeur van Marktplaats. En omdat het nu vakantietijd is, is een vakantiekaartje wel zo gepast. Je kunt zowel even aanschuiven om een snel een kant-en -klaar kaartje te schrijven, maar je kunt ook all the way gaan en je eigen vakantiekaart maken. Wij zorgen voor alle materialen. 

20.30 - 21.30:   Borrel

We kijken ernaar uit jullie de 24e te zien!

Groeten

Hendrik, Pelle, Liselotte en Rebecca.

Non-Dutch speakers are of course more than welcome, but please realise that the sessions will be done in Dutch! But we will try to help you overcome the language barrier as much as we can by teaming you up with a buddy who can translate.