Greenpeace Team Avond #2

Date:
2 March, 2018 - 18:00 to 22:00 CET
Location:
Greenpeace loods Amsterdam
Attendees:
14 persons are going

In het nieuwe jaar is er maandelijks een Greenpeace Team Avond. Greenpeace medewerkers en vrijwilligers, partners en andere actievelingen - iedereen is welkom. We nemen het beste mee van de vertrouwde vrijwilligerborrels, maar we gaan meer werken in teams en meebouwen aan de campagnes. We brainstormen en maken materialen, we doen toffe bliksemacties en we werken aan lokale campagnes en langlopende initiatieven. Voor elk wat wils.    

De avond werkt zo:

  • 18.00 / Inloop en intro. Eten kan, maar zelf meenemen. Introductie over Greenpeace voor nieuwe mensen en informatie over de teamkeuzes zijn te vinden bij de informatietafels

De hele avond kun je bij vrijwilliger en fotograaf Alba meedoen aan een fotoshoot voor #RenewEurope. Deel jouw boodschap aan Minister Wiebes voor schone energie in Europa!

  • 18.30 / Start. Kort welkom en kennismaking met iedereen.  

  • 18.45 / Teamwerk. Je kiest het thema of het project dat jij interessant vindt. Dan aan het werk met je team.

Teamkeuze 1: Onze stroom, overal schoon

Eind 2017 zijn we van start gegaan met Onze stroom, overal schoon. We instellingen en bedrijven om over te gaan op echt groene stroom. Het actieve netwerk groeit, de voorbereidingen vorderen. We gaan deze avond bouwen aan de verschillende teams en plannen. In 2018 zetten we samen heel Holland op groen!  Voorlopige agenda:

  • Stand van zaken

  • Teamvorming

  • Plannenmakerij

Vragen en contact: pelle.berting@greenpeace.org

Teamkeuze 2: Werken aan Neptunus

We gaan een plastic kunstwerk maken voor de statiegeld-campagne. Er zijn ontzettend veel plastic flesjes en blikjes verzameld. Deze gaan we aan het grote net van de zeegod Neptunus vastmaken. Het houten beeld van Neptunus is er al. Met het gevulde net gaat Neptunus aandacht vragen voor het invoeren van statiegeld op kleine flesjes en blikjes. Op 15 maart gaat hij naar Den Haag. Help Neptunus mee om een mooi, gevuld net mee te nemen.

Vragen en contact: sjoerd.de.koning@greenpeace.org

  • 20.15 / Oogst. De teams delen hun opbrengsten met iedereen. 

  • 20.30 / Borrel. Tijd om na te praten. 

Neem na afloop ook allemaal de plasticsoeprecepten mee voor een activiteit rondom statiegeld. En voor wie het interessant vindt is er een korte rondleiding door onze actieloods.

  • 22.00 / Sluit.


Non-Dutch speakers are of course more than welcome, but please realise that the sessions will be done in Dutch! But we will try to help you overcome the language barrier as much as we can by teaming you up with a buddy who can translate.