Cyclo guerilla Leuven

Leuven, 15/05/17

Op 15 mei 2017 hebben leden van Greenpeace Leuven, een lokale afdeling van Greenpeace België, aan het begin van de Brusselsestraat een tijdelijk fietspad aangebracht. Ze willen hiermee de onveilige verkeerssituatie onder de aandacht brengen.

Een score van 5,5/10 voor fietsvriendelijkheid. Dat was het resultaat van een enquête van Test Aankoop die op 5 april 2017 werd afgenomen bij 450 Leuvenaars. Greenpeace Leuven, die al enige tijd het gebrekkige fietsbeleid op de korrel neemt, besliste om het heft in eigen handen te nemen.

Aan het begin van de Brusselsestraat werd een tijdelijk fietspad aangebracht. Greenpeace Leuven geeft aan dat ze deze locatie niet toevallig hebben gekozen. De politie heeft op die locatie onlangs boetes tot 150€ opgelegd aan fietsers die in tegengestelde richting reden, ondanks het ontbreken van een efficiënt en veilig alternatief.“, heeft een lid van Greenpeace Leuven gezegd.

Met deze actie wil Greenpeace Leuven de stad wijzen op hun verantwoordelijkheden en vragen om snel de nodige maatregelen te nemen die de veiligheid van de fietsers waarborgen.