Wereldmeerdaags Mechelen 11/03 - 22/03

Date:
de 11 Mars 2019 - 08:30 CET à 22 Mars 2019 - 16:00 CET
Emplacement:
Transit M Douaneplein 2800 Mechelen
Participants:
2 personnes participent

De wereldmeerdaagse gaat tweejaarlijks door. Z'on 10.000 jongeren van de eerste graad secundair onderwijs uit de omliggende gemeenten komen er kennismaken met de derde wereld en met de milieuvraagstukken. Ze bekijken een film en ervaren daarna doorheen een opdrachtenspel aan den lijve de realiteit in de derde wereld. De vele standen worden bemand door vrijwilligers. Het is heel boeiend om de jongeren hierin te begeleiden en hen al spelend en al pratend kennis te laten maken met een aantal onderwerpen. De wereldmeerdaagse van 2019 gaat door in de Perron M van 11 t.e.m. 22 maart

Greenpeace zal er drie standen voorzien, de voor sommige bekende bossentunnel, energiefietsen en een nieuwe stand waar we jongeren willen laten nadenken over de ruimtelijke indeling, de modulaire straat. Vrijwilligers zullen deze laatste stand animeren, lees hier de fiche voor de modulaire straat.

Benieuwd hoe dit er allemaal uitziet, neem hier een kijkje naar de aftermovie van 2015.

Interessante links:
Een dag als vrijwilliger 
Locatie Google Maps
Projectvoorstelling Wereldmeerdaagse

BELANGRIJK: Ben je geïnteresseerd? Schrijf je dan in voor één of meerdere shifts, de definitieve inschrijving gebeurt via het platform van de wereldmeerdaagse, die info krijg je zodra je ingeschreven bent.