Training: how to plan creative direct action

Date:
26 Novembre 2018 - de 18:00 à 22:00 CET
Emplacement:
Vergaderzaaltje Café Sport Martelarenplein 13 3000 Leuven
Participants:
9 personnes participent

Training: Methode en technieken om creatieve en originele Acties te ontwikkelen

 

DOELGROEP: Vrijwilligers van lokale actiegroepen, activisten van Greenpeace, Greenwire leden

 

OBJECTIEVEN:

In staat zijn om een NVDA (non violent direct action) te ontwikkelen:
Een effectief doelwit kunnen kiezen, een scenario opzetten, rollen verdelen, scouting, juridische vragen, de actie coördineren, debriefen, enz... Tijdens deze module zal er een methode aangeleerd worden om dit in goede banen te leiden. Deze methode is ook nuttig indien je niet deel uit maakt van een lokale groep maar je met andere collectieven acties wil opzetten.

De creativiteit van acties boosten: 
We willen tools delen die het vergemakkelijken om tijdens het opzetten van een scenario of bij het kiezen van een actiemiddel 'out of the box' te denken. Van de gewoonlijke bannerhanging of blokkade af te stappen en naar nieuwe middelen als installaties, infiltraties en 'spoofs' te kijken.

CONTEXT:

Voor vrijwilligers in lokale groepen: Lokale groepen krijgen steeds meer autonomie om eigen acties op te zetten. Via deze training willen we meer vrijwilligers bereiken en de tools geven die ze nodig hebben om NVDA's te ontwikkelen. Greenpeace staat bekend om zijn creatieve, confrontatieve en krachtige acties en kan dit ook op lokaal niveau zijn.

Voor vrijwilligers die niet actief zijn in lokale groepen of activist zijn: Deze training biedt je de kans op in contact te komen met andere vrijwilligers en lokale groepen. Ze wordt gevegen zodat je wat je leert  kan gebruiken andere collectieven.

Trainer: Amaury Ghijselings, vrijwilligerscoördinator bij Greenpeace en lid bij TTIP Game Over en l'Ensemble Zoologique de Libération de la Nature en Tobias Pans activist en vrijwilliger lokale groep Greenpeace Leuven.