Leren Argumenteren over TTIP HbH Antwerpen​

Date:
7 Juillet 2016 - de 20:30 à 22:00 CEST
Emplacement:
Antwerp
Type d'événement:
Réunion avec des décideurs (entreprises, politiques, etc)
Participants:
3 personnes participent

Op donderdag 7 juli nodigen Hart boven Hard Antwerpen en Team Kennisdelen iedereen die actief is voor Hart boven Hard uit op onze workshop Leren Argumenteren over TTIP. 

 

Deze vorming is een samenwerking tussen onze Hartenvrienden van vzw Climaxi, beweging voor het klimaat en sociale rechtvaardigheid, en het vormingscentrum van het LBC-NVK

 

Het doel van deze vorming

- We willen een stevige basiskennis meegeven van wat TTIP en CETA inhoudt en wat de concrete gevolgen zullen zijn voor de Europese burger. We willen je zelf laten nadenken over hoe dit raakt aan onze Hartenwensen en dus aan onze gedeelde dromen over een betere samenleving.

- Tegelijk willen wij, onder professionele begeleiding, technieken aanreiken waarmee je leert argumenteren en mensen  overtuigen op een manier die je persoonlijk ligt.

 

Het programma:

  • 18u30: ontvangst

  • 19u00 - 20u00: interactieve presentatie door Mia Roxy (vzw Climaxi): Wat is TTIP? Wat zijn de maatschappelijke consequenties? En hoe raken deze aan onze Hartewensen.

  • 20u00 - 20u30: pauze: reflectie- en ontmoetingsmoment

  • 20u30 - 22u00: Leren Argumenteren geleid door Nouchka Roelants (LBC-NVK): Korte uitleg over gesprekstechnieken gevolgd door een oefensessie (=> rollenspel met doorschuif-systeem per drie). We ronden af met een nabespreking van onze ervaringen

De locatie:

De workshop gaat door in Antwerpen, de precieze locatie delen we je tijdig mee.

 

Deelnemen:

Om deel te nemen stuur je een mailtje naar antwerpen@hartbovenhard.be met de titel: "Deelname: Leren Argumenteren over TTIP". Vermeld je volledige naam, de locatie vanwaar je vertrekt en eventueel je lokale groep/je organisatie. Kan je niet komen maar heb je toch interesse in deze workshop, vul dan dit google formulier in. Als er voldoende belangstelling bestaat, proberen we de workshop te herhalen.

 

Vervoer: De locatie zal niet te ver van het station afliggen. We voorzien in elk geval nog de nodige informatie over hoe je er met het openbaar vervoer geraakt. Kom je toch met de auto en wil je carpoolen, laat het even weten aan Dieter (dieterwijffels@gmail.com), zodat hij vragers en aanbieders met elkaar in contact kan brengen.

 

Overnachtingen: We polsen nog bij de 'locals' wie er die avond een overnachting kan aanbieden. Wil je graag in Antwerpen blijven overnachten na de workshop, meld dit dan bij je inschrijving aan Dieter.

 

Van harte welkom!

HbH Antwerpen, Team Kennisdelen, Climaxi, LBC-NVK